HockeyNews
PLUS

Djurgårdsbacken om blodiga skadan: "Såret är inte problemet"

(11084) Jason Garrison/skada
Bildbyrån

Publicerad: 22 november 2019

FacebookXWhatsApp

JÖNKÖPING. För Jason Garrison slutade Djurgårdens match mot HV71 illa på två sätt.

Inte nog med att det blev en snöplig förlust. I slutet landade han olyckligt på en motståndares skridsko och skars blodig.

SHL presenteras av ATG Sport 


Den välmeriterade NHL-backen Jason Garrison gjorde sin tredje SHL-match med Djurgården den här säsongen i mötet med HV71 i Jönköping.


Den 35-årige kanadensaren har utan att ha spelat några matcher i höst före comebacken i Djurgårdströjan i Champions Hockey League den 12 november snabbt visat att han med sin noggrannhet och erfarenhet är en tillgång i SHL även den här säsongen.


Men Garrison hade en på flera sätt olycklig torsdagskväll eftersom hans lag tappade en 3-1-ledning till 4-3-förlust på övertid samtidigt som han själv blev skadad i slutet av matchen.


– Jag tror några spelare blev efter mig och tog bort mina ben. Jag tror jag landade på någons skridsko och fick den över mina revben. Det kändes inte alltför bra, och det gör det fortfarande inte… säger Jason Garrison till HockeyNews.se i korridoren utanför Djurgårdens omklädningsrum i Kinnarps arena efter matchen mot HV.


Djurgårdsbacken Jason Garrison skar upp ett sår och skadade revbenen när han landade på en HV71-spelares skridsko. Foto: Bildbyrån.


När Garrison landade på HV71-spelarens skridsko skar han upp ett sår.


– Ja, lite. Revben är alltid tufft för det påverkar din andning och när du vrider dig. Det är svårt att… göra någonting efter det att det har hänt. Men det börjar släppa lite nu, säger han och ställer ner sin tunga trunk på golvet.


– Såret är inte problemet utan det som är under. Det är det som är problemet.


Kommer du att behöva stå över matcher efter det här?


– Jag hoppas inte det. Nej, definitivt inte. Jag ska se till att jag gör rätt saker ikväll och imorgon. Nej, jag hoppas inte det.


Jason Garrison tycks försöka signalera att han är okej efter omständigheterna.


Han och lagkamraterna fick döda av många utvisningar och Djurgårdscoachen Robert Ohlsson var inte helt tillfreds med domarinsatsen mot HV71, utan att använda just de orden.


LÄS MERBesvikelse i Djurgården – utvisningarna ledde till ny förlust


HV71 fick fyra tvåminutersutvisningar mot Djurgården som hade sex tvåminutare.


Jason Garrison:


– Utvisningar är en del av matchen. Vi kunde ha fått några till på vår sida, men det beror på hur matchen går, antar jag, och du vill inte ta för många. Så du vet, när det börjar bli trenden som man talar om inom laget får man se till att hålla sig till spelet fem mot fem för de spelare vi har kan bygga mycket då.


– Ibland blir spelet i en match på det sättet att du vill vara fysisk och det kan vara lite godtyckligt i fråga om vad som blir utvisning och vad som inte blir utvisning. Det är olyckligt att vi tog några för mycket eller var på fel sida om det ikväll.


Det är osäkert om Jason Garrison kan spela för Djurgården mot Växjö efter skadan mot HV71. Foto: Bildbyrån.


Frågan är hur illa det är med revbensskadan för Jason Garrison, som verkligen vill vara med Djurgården och få stopp på den sex matcher långa förlustsviten i SHL, helst redan mot Växjö på lördagen.


– Vi ska se till att vända den här delen av säsongen på rätt köl. Det är det vi är fokuserade på just nu och se till så att vi kommer i ett bra utgångsläge igen, säger Djurgårdsbacken innan han lommar iväg ut ur Kinnarps arena släpande på den tunga trunken.


Forwarden Sebastian Strandberg har missat Djurgårdens matcher mot HV71 och Linköping i SHL efter skadan mot Luleå förra torsdagen. Han kommer även att missa matchen mot Växjö på lördagen.


– Sebastian hoppas jag kommer till spel i torsdag nästa vecka. Där någonstans, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.


Strandberg, som har gjort tio assist på 18 SHL-matcher kan alltså eventuellt vara med mot Leksand den 28 november.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!